اخبار ویژه روزنامه‌های 2 آذر؛

سهم وزارت نفت در خسارت هنگفت پرونده کرسنت/ مجوز ویژه به سیف برای برداشت از حساب شرکت های دولتی/80 داعشی در اروپا آماده انجام عملیات تروریستی هستند

کد خبر: 295895
|
12:00 - 1395/09/02
نسخه چاپی
سهم وزارت نفت در خسارت هنگفت پرونده کرسنت/ مجوز ویژه به سیف برای برداشت از حساب شرکت های دولتی/80 داعشی در اروپا آماده انجام عملیات تروریستی هستند
روزنامه ها با سلایق سیاسی مختلف به بیان مسائل روز پرداختند که دانا به آن اشاره می کند.

به گزارشاسلام آباد خبر؛مشروح اخبار ویژه روزنامه ها به شرح زیر است:

 کیهان

رادیو فرانسه: توافق برای ایران تعهدآور است اما برای آمریکا نه!
رادیو فرانسه ضمن بررسی موضع منفی ترامپ علیه برجام تصریح کرد: برجام تعهد بین‌المللی نیست و از سوی پارلمان‌های 5+1 تصویب نشده است.
وبسایت رادیو فرانسه در گزارشی نوشت: ولید فارس، مشاور دونالد ترامپ در سیاست خارجی، هفته پیش در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی و در پاسخ به این سوال که آیا رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا برجام را پاره خواهد کرد؟ گفت «پاره کردن شاید واژه خیلی تندی باشد، اما او توافقی را که قبلا صورت گرفته برمی‌دارد و با اروپاییان و طرف‌های تماس، بازبینی می‌کند.» ولید فارس در ادامه گفت‌وگو و در پاسخ به این سوال که آیا منظور بازبینی است و نه لزوما توقف اجرای توافق؟ گفت «آن را بررسی خواهد کرد، به کنگره خواهد فرستاد و از ایرانیان خواهد خواست چند مورد را تغییر دهند و مذاکراتی خواهد بود و مذاکرات بسیار فشرده خواهد بود.»
رادیو فرانسه با طرح این سوال که آیا دونالد ترامپ به طور قانونی می‌تواند از توافق اتمی وین خارج شود؟ می‌نویسد: توافق هسته‌ای وین (برجام) یک پیمان بین‌المللی محسوب نمی‌شود. این توافق هیچگاه به طور رسمی امضا نشده و توسط پارلمان کشورهای 5+1، از جمله کنگره آمریکا تصویب نشده است. هرچند برجام یک توافق‌نامه چندجانبه است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، اما نباید فراموش کرد که قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت در این‌باره، در صورت عدم رعایت شرایط مندرج در آن از سوی کشورهای عضو، هیچگونه مجازاتی برای کشورهای نقض‌کننده قطعنامه، به استثنای ایران پیش‌بینی نکرده است. قطعنامه شماره 2231 قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران، از جمله قطعنامه‌های زیر ماده 41 فصل 7 منشور ملل متحد را به صورت مشروط لغو کرده، اما با مکانیزم نسبتا ساده‌ای قابلیت بازگشت دارد. در قطعنامه 2231 جزییات مهمی در مورد مسئله نظارت بر عملکرد برنامه هسته‌ای ایران و همچنین سازوکار بازگشت تحریم‌ها (موسوم به مکانیزم ماشه)، تحریم‌های تسلیحاتی و همچنین روند حل اختلاف منظور شده است. این در حالی است که عدم رعایت این قطعنامه از سوی دیگر کشورهای عضو (به عنوان مثال آمریکا) الزاماتی با عواقب حقوقی برای آنها ندارد. هرچند که می‌تواند به اعتبار آمریکا لطمه بزند.
گزینه دیگر دونالد ترامپ، تلاش برای بازبینی توافق اتمی وین است. اجماع جهانی برای اجبار احتمالی ایران به مذاکرات مجدد، بسیار غیرمحتمل به نظر می‌رسد. در همان حال، ایران تحت هیچ شرایطی به بازگشت بر سر میز مذاکره برای زیر پرسش بردن مزایایی که از این توافق به دست آمده، نخواهد رفت.

کنایه‌های مشاور خاتمی به روحانی /دولت نه گفتمان دارد و نه کارنامه
مشاور رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات می‌گوید «گفتمان اعتدال» واقعیت ندارد و روحانی بدون اصلاح‌طلبان نمی‌توانست رئیس‌جمهور شود. تاجیک همچنین می‌گوید دولت کارنامه موفقی بر جای گذاشته و تنها شانس روحانی در انتخابات بعدی به این است که آلترناتیو نداشته باشد.
محمدرضا تاجیک در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره احتمال سقوط آرای روحانی در انتخابات 96 گفت: اگر بخواهم صریح بگویم تنها شانس آقای روحانی در انتخابات آتی، فقدان آلترناتیو است.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از اصلاح‌طلبان برای فرار از فاجعه، به آلترناتیو کمتر کریه و زشت‌تر تن می‌دهند فرض من این است که در شرایط عادی همین اتفاق خواهد افتاد نه به علت اینکه دولت کنونی دولت موفقی در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بوده است چرا که دولت کنونی چندان کارنامه موفقی از خود به جا نگذاشته است.
وی با تحقیر تیم رسانه‌ای دولت و رئیس‌جمهور گفت: از کدام تیم رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی صحبت می‌کنید؟ تیمی که اوج فعالیتش اس‌ام‌اس کردن سخنرانی رئیس‌جمهور در سفرهاست را نمی‌توان تیم رسانه‌ای نامید. تیم رسانه‌ای باید تیمی خلاق باشد که بتواند به اشکال گوناگون دیدگاه‌ها و مواضع آقای روحانی را در جامعه ترویج دهد و جاری کند نه اینکه فقط سخنان رئیس‌جمهور را کات و پیست کند، بفرستد که هر فردی می‌بیند بلافاصله دیلیت کند.
تاجیک درباره این سوال که «برخی نزدیکان آقای روحانی مدعی می‌شوند جریان اصلاحات در حال محو شدن بودند و به واسطه پیروزی آقای روحانی و عملکرد دولت از این امر جلوگیری شد با این ادعا موافقید؟» گفت:  بی‌تردید آنچه به نام جریان اعتدالگرا مطرح شد نه دارای پایگاه گفتمانی و نه دارای گفتمانی بود، هر چند به صورت تساهل و تسامح اسمش را می‌گذارند  گفتمان اعتدالگرا اما هیچ چیز از این گفتمان بهره نبرده است و هنوز نتوانسته خودش را در قامت گفتمان عرضه کند و هیچ گرانیگاه و خاستگاه وسیع طبقاتی نداشت و اگر اصلاح‌طلبان این فضا را فراهم نمی‌کردند بی‌تردید شرایط برای این جریان مهیا نمی‌شد و در آینده هم به اعتقاد من، همین طور است که اگر بزرگان و کل جریان اصلاح‌طلبی در پشت آقای روحانی فعال نشوند، ایشان فاقد پایگاه طبقاتی است، بنابراین مطالبی که برخی آقایان مطرح می‌کنند را جدی نگیرید و بیشتر یک طنز تاریخی است.

رئیس بانک مرکزی: باید با پرداخت‌های خارج از ضابطه برخورد شود
روابط عمومی بانک مرکزی با ارسال توضیحی تصریح کرد اظهارات آقای سیف درباره سلامت این بانک بود و او معتقد است باید با پرداخت‌های خارج از ضابطه برخورد شود.
در پی انتشار خبر ویژه‌ای به نقل از خبرگزاری صدا و سیما در تاریخ 29 آبان 95 تحت عنوان «آقای رئیس نگرانی خاصی درباره حقوق‌های نجومی ندارد»، روابط عمومی بانک مرکزی ضمن ارسال توضیحی نوشت: رئیس کل بانک مرکزی روز سه‌شنبه مورخ 95/8/25 در جمع مدیران این بانک اعلام کرد: «تمام پرداختی‌ها در بانک مرکزی بر اساس اصول و ضوابط قانونی بوده است و از این حیث نگرانی خاصی وجود ندارد.» بنابراین روشن است که رئیس کل بانک به طور مشخص از پرداخت‌ها در بانک مرکزی دفاع کرده و نظری مثبت یا منفی درباره پرداخت‌های شبکه بانکی نداشته‌اند.
همچنین در همان خبر آمده است که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: مواردی درخصوص پرداخت‌های خارج از ضابطه و چارچوب در کشور صورت گرفته است که طبیعتاً باید با آنها برخورد قانونی شود.

سهم وزارت نفت در خسارت هنگفت پرونده کرسنت
مشی چند سال اخیر وزارت نفت منجر به محکومیت ایران به پرداخت خسارت در پرونده کرسنت شود.
روزنامه جوان در این باره نوشت: پرحاشیه‌ترین قرارداد گازی کشور هنوز گرفتار اما و اگرهایی است که قرار بود توسط وزیر نفت ختم به خیر شود. بیژن نامدار زنگنه وقتی به شکل عجیبی به عنوان نامزد روحانی برای حضور در وزارت نفت راهی جلسه رأی اعتماد شد با انتقاد تعدادی از نمایندگان مجلس روبه‌رو شد که مهم‌ترین این بحث کرسنت بود. در همان جلسه یکی از نمایندگان مجلس گفت در صورت انتخاب زنگنه به عنوان وزیر نفت ایران در دادگاه محکوم می‌شود. زنگنه در همان جلسه اینگونه پاسخ داد «این حرف یک جنگ روانی است که از بیرون به مجلس منتقل شده و یک حرف مضحک است. در هیچ جا بحثی برای اینکه ما خسارتی را پرداخت کنیم وجود ندارد. فعلاً بحثی که مطرح است این است که شرکت نفت ملزم شود این قرارداد معتبر است یا نیست و تازه بعد از آن بحث‌هایی درباره پرداخت غرامت مطرح می‌شود.»
او در واقع در تریبون رسمی مجلس اعلام کرد که خود را ملزم به اجرای این قرارداد می‌داند. زنگنه پیشتر در جلسه‌ای با تعدادی از نمایندگان هم گفته بود پرونده کرسنت را سر دو هفته جمع می‌کند. او پیش از وزارتش نیز این قرارداد را به سود کشور دانسته و از آن دفاع کرده بود. دفاع وی قابل پیش‌بینی بود و چندان محل مناقشه در دادگاه خارجی نبود ولی وقتی وی به مجلس معرفی شد و باز هم از کرسنت دفاع کرد، کار ایران را در دادگاه سخت کرد. در همان ایام شنیده شد ایران در حال پیروزی در دادگاه بود که به دلیل حضور تیم کرسنت در وزارت نفت طرف دوم قرارداد با استناد به مذاکرات مجلس و قرار گرفتن همان تیم بر رأس نفت ادعای ایران را درباره بروز فساد در این قرارداد رد کرد، آنها اینگونه استدلال کردند که اگر ایرانی‌ها به وقوع فساد در این قرارداد اعتقاد دارند چرا دوباره طراحان و امضاءکنندگان کرسنت را به عنوان مدیران ارشد وزارت نفت انتخاب کردند؟
زنگنه به خوبی می‌داند حضورش در نفت به ضرر ایران در دادگاه تمام شده است و بهتر بود از کرسنت دفاع نکند اما نه تنها این کار را نکرد بلکه منصوب وی در شرکت ملی نفت (علی کاردر) نیز به دفاع تمام قد از کرسنت پرداخت.
کاردر معتقد است کرسنت بهترین قرارداد است، همین اظهارنظر وی کافی است تا باز هم دلالان گازی منطقه این اظهارات را پرینت گرفته و به دادگاه ارائه دهند که موضع وزارت نفت ایران در تأیید این موضوع است، به همین راحتی! هم وزیر نفت به خوبی می‌داند اظهارات وی در مجلس چه تغییری در روند دادگاه ایجاد کرده است و هم کاردر به خوبی می‌دانست با این اظهارات عجیب چه بلایی بر سر میلیاردها دلار از منابع کشور می‌آمد ولی کسی نمی‌داند در روزهایی که دادگاه در حساس‌ترین وضعیت خود قرار دارد به دفاع از قراردادی می‌پردازند که طرف اماراتی با استناد به آن ایران را محکوم کرده و حداقل 10 میلیارد دلار از ایران طلب می‌کند.
ادعای اصلی ایران در عدم اجرای این قرارداد بروز فساد و یکطرفه بودن قرارداد بوده است که با این استدلال در حال پایان دادن به پرونده بود که با حضور زنگنه در نفت و تعریف و تمجید وی و برخی مدیران آن ورق به ضرر ایران برگشت. آیا بهتر نبود وزیر نفت به جای توصیه‌های اخلاقی به نمایندگان به مدیران خود تأکید می‌کرد که از محاسن کرسنت چیزی نگویند؟ آیا زنگنه نمی‌داند اینگونه اقدامات منجر به تضییع حقوق ملت ایران می‌شود؟ آیا جریانی خاص قرار است کرسنت را برنده دادگاه کند؟
به بیان ساده‌تر اگر وزیر نفت و مدیران وی به دفاع از قرارداد کرسنت نمی‌پرداختند، اندک امیدی برای عدم صدور محکومیت ایران وجود داشت که به مدد نظرات آنها همه چیز برخلاف منافع ملی رقم خورده است. بدون تردید وزیر نفت دیگر نمی‌تواند وضعیت فعلی را «مضحک» بداند زیرا خود به خوبی می‌داند که حاصل اظهارات وی و همکارانش در دفاع از کرسنت به چه میزان ضررده شده و دلال‌های کرسنتی را به اوج خوشبختی رسانده است. فقط باید به یک پرسش پاسخ داد: «چرا برخی مدیران وزارت نفت در حساس‌ترین روزهای دادگاه کرسنت از این قرارداد دفاع کردند و موجب باخت ایران شدند؟»

کارگزاران: حمایت ما مشروط است /روحانی باید سهم بیشتری به ما بدهد
حزب کارگزاران انتظار دارد ضمن مذاکره با روحانی سهم بیشتری از کابینه وی به دست آورد.
علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: حزب کارگزاران در راستای سیاست‌های شورای عالی سیاست‌گذاری خود را موظف می‌داند که از تمام پتانسیل‌ خود برای پیروزی آقای روحانی در انتخابات استفاده کند. با این وجود حزب کارگزاران به دنبال این است که به آقای روحانی کمک کند که ایشان کابینه دوم خود را به صورت حزبی تشکیل بدهد. هدف حزب کارگزاران نیز این است که اصلاح‌طلبان سهم بیشتری در کابینه آقای روحانی داشته باشند. تجربه کابینه‌های حزبی در جوامع مختلف نشان داده که این‌گونه کابینه‌ها هماهنگ‌تر و موفق‌تر عمل می‌کنند. به همین دلیل حزب کارگزاران تلاش می‌کند در این زمینه با آقای روحانی وارد مذاکره شود. ما در مرحله اول تلاش می‌کنیم در این زمینه از طریق شورای عالی سیاست‌گذاری و شخص رئیس دولت اصلاحات با آقای روحانی وارد مذاکره شویم. از سوی دیگر حزب کارگزاران  نیز به عنوان یک حزب تاثیرگذار در فضای سیاسی ایران تلاش خواهد کرد یک ارتباط دوطرفه با آقای روحانی برقرار کند که از این طریق نقطه نظرات حزب و دولت را به هم نزدیک کند. حزب کارگزاران تلاش خواهد کرد، در شرایط عادی زمینه مذاکره اصلاح‌طلبان و آقای روحانی را فراهم کند.
وی در پاسخ این سوال که «آیا این احتمال وجود دارد که در کابینه احتمالی آینده آقای روحانی، چهره‌های بیشتری از حزب کارگزاران وجود داشته باشد»؟ «گفت: بله ما انتظار داریم آقای روحانی از اعضای بیشتری از حزب کارگزاران در کابینه خود استفاده کند. حزب کارگزاران یک حزب نخبه‌گراست که بیشتر از تکنوکرات‌های تحصیل کرده و باتجربه تشکیل شده است. در حزب کارگزاران کانون‌های صنفی و تخصصی تشکیل شده است که فقط مسئولان این کانون‌ها می‌توانند در کنگره‌های بزرگ این حزب شرکت کنند و بقیه اعضا از چنین حقی برخوردار نیستند. در نتیجه حزبی که از نخبگان و تکنوکرات‌های بیشتری بهره می‌برد باید به صورت طبیعی سهم بیشتری در کابینه دولت داشته باشد.
«برخی از اصلاح‌طلبان حمایت این جریان از آقای روحانی در انتخابات 96 را قطعی می‌دانند و از سوی دیگر برخی عنوان می‌کنند حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده مشروط است. دیدگاه حزب کارگزاران در این زمینه چیست؟ آیا حزب کارگزاران تمایل دارد به صورت قاطع از آقای روحانی حمایت کند یا مشروط؟» عضو کارگزاران در پاسخ این سوال صراحتا گفت: به نظر من اصلاح‌طلبان باید کاندیدای واقعی خود را به صحنه انتخابات بیاورند و اگر مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت به صورت قاطع از وی حمایت کنند. اصلاح‌طلبان نباید به آقای روحانی چک سفیدامضا بدهند و باید با رویکرد حمایت مشروط از آقای روحانی حمایت کنند. با این وجود دیدگاه حزب کارگزاران مبنی بر حمایت قاطع از آقای روحانی است و این حزب تصمیم دارد آقای روحانی را به عنوان گزینه اصلی خود برای انتخابات معرفی کند.
وی می‌افزاید: مجمع نمایندگان ادوار که بنده نایب رئیسی آن را برعهده دارم به دنبال حمایت قاطع از آقای روحانی نیست و خواستار حمایت مشروط و با قید و شرط از آقای روحانی است.
شبیه این اظهارات در زمینه شرط‌گذاری و معامله با روحانی را اخیرا منتجب‌نیا (قائم مقام حزب اعتماد ملی) عنوان کرد. و به نظر می‌رسد سر سهم‌خواهی از روحانی در آستانه انتخابات شدت خواهد گرفت.
علی‌محمد نمازی همچنین گفته است: حزب کارگزاران متهم به این مسئله است که در دولت سهم زیادی داشته است. این در حالی است که در واقعیت چنین نبوده و حزب کارگزاران تعامل و رایزنی جدی با دولت در طول سه سال گذشته نداشته است. به نظر من حزب اعتدال و توسعه سهم بیشتری از کارگزاران در دولت آقای روحانی داشته و این حزب رابطه تنگاتنگی با دولت نسبت به احزاب دیگر داشته است.
گفتنی است حزب کارگزاران متولی اصلی دولت هاشمی بود که رکورد تورم 49/4 درصد را برجای گذشت. این حزب بنیانگذار اشرافیت و تجمل دولتی بود. 
 
 
خراسان
 
مجوز ویژه به سیف برای برداشت از حساب شرکت های دولتی
بر اساس دستور روزهای اخیر هیئت دولت به ولی ا... سیف، بانک مرکزی موظف شده است ضمن توجه به تضمین های دریافت شده از شرکت های دولتی برای برداشت اقساط بدهی های خارجی این شرکت ها از محل حساب های آن ها اقدام کند. دولت همچنین از سیف خواسته است این اقدام به صورتی برنامه ریزی شود که ضمن در اختیار داشتن لیستی از زمان سررسید این اقساط، واریز آن حتما بدون تاخیر صورت بگیرد.
 
کارنامه خاکستری مسئولان در توسعه فضای سبز
بر اساس گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده است به رغم ارسال درخواست رسمی این نهاد به تعدادی از ادارات و سازمان های مختلف مبنی بر ضرورت برنامه ریزی و توجه جدی به امر درختکاری و افزایش فضای سبز پیرامونی، متاسفانه با گذشت حدود یک سال از این درخواست، پاسخ یا گزارشی از سوی اکثر نهادهای مذکور دریافت نشده است که به نظر می رسد ناشی از نبود برنامه ریزی جدی در این حوزه می باشد.
 
 
ایران
 
تدابیر اوباما برای تحکیم بیشتر برجام قبل از ترک کاخ سفید
برخی منابع خبری در ایالات متحده امریکا گفته‌اند که اوباما پیش از ترک کاخ سفید، به دنبال اتخاذ تدابیری برای تحکیم بیشتر برجام است. به گزارش «تابناک» به نقل از وال استریت ژورنال، این منابع مدعی شده‌اند که از جمله اقداماتی که اوباما در این جهت انجام خواهد داد، اعطای مجوزهای بیشتر به تجار امریکایی برای ورود به بازارهای ایران و حذف برخی تحریم‌های اضافی امریکا علیه ایران است؛ اقداماتی که به گفته این منبع، پیش از انتخاب ترامپ هم در جریان بوده و احتمالاً به گونه‌ای برجام را تحکیم خواهد کرد که تقریباً برگشت از آن برای دونالد ترامپ غیرممکن خواهد بود. این مقام ارشد به وال استریت ژورنال گفت: دولت ترامپ احتمالاً بعد از تحلیل توافق هسته‌ای، از پاره کردن آن منصرف خواهند شد. وال استریت ژورنال در پایان نوشت: اگر ترامپ در برهم زدن توافق هسته‌ای با موانع قانونی مواجه نشود و بتواند براحتی آن را ملغی کند، مسئولیت این ماجرا به عهده باراک اوباما خواهد بود، زیرا وی نتوانسته است توافقی را که خود برای رسیدن به آن تلاش کرد، حفظ کند.

درخواست ضد ایرانی شورای روابط بین‌المللی خلیج فارس
شورای روابط بین‌المللی کشورهای حاشیه خلیج فارس موسوم به «کوگر» از کشورهای عربی و اسلامی، بویژه اعضای شورای همکاری خلیج فارس خواست تا شدیدترین تصمیمات را در قبال ایران اتخاذ و تهران را از سازمان همکاری‌های اسلامی اخراج کنند.  بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه  در این باره گفت: عربستان نمی‌تواند برای کشورهای عربی تعیین تکلیف کند.  متأسفانه ریاض هنوز از خردگرایی لازم برخوردار نیست و راهی را می‌رود که برخی دیکتاتورهای قبلی منطقه در آن گام برداشتند.

کمالوندی: انتقال آب‌سنگین به عمان برای فروش است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اخباری مبنی بر انتقال مقادیری از مازاد آب سنگین ایران به عمان گفت: «با توجه به پیشرفت مذاکرات با چند شرکت و کشور خارجی برای خرید آب سنگین مقادیری از تولیدات مازاد ایران به عمان منتقل شده است.» بهروز کمالوندی در گفت‌و گو با ایسنا در خصوص مقادیر انتقالی آب سنگین ایران برای فروش به کشورها و شرکت‌های مختلف به عمان گفت: «مقادیری از این آب سنگین منتقل شده است و با توجه به پیشرفت در مذاکرات که رو به جلو است، مقادیر دیگر به این کشور جهت انتقال به کشورهای خریدار ارسال خواهد شد.» سخنگوی سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: «انتقال آب‌سنگین ایران به عمان جنبه تجاری دارد و با توجه به مذاکرات در حال انجام با طرف‌های خارجی این مقادیر به تناسب به عمان انتقال داده می‌شود.» ایران تاکنون ۳۲ تن آب‌ سنگین به امریکا و ۳۸ تن دیگر نیز به روسیه فروخته است. بر اساس برجام، ایران مازاد بر نیاز خود برای تأمین موارد ضروری را می‌تواند به کشورهای مختلف به فروش برساند. 
 
 
آرمان
 

جایزه ۲۰میلیونی برای شناسایی تهدید آینده

فرمانده ‌کل ارتش گفت: دشمن طولی با قرارداد و مذاکره از بین نمی‌رود و از دشمنی دست برنمی‌دارد، دوره «راحت باش» نباید دوره فریب باشد و کسی نباید گول خورد. امروز، این دشمن به‌خاطر رهبری شجاع و ظرفیت نیروهای مسلح در خط مقدم قدرت اعمال اراده ندارد اما دنبال فرصت است زیرا این گرگ اهلی شدنی نیست. امیر صالحی افزود: در برابر گرگی که فقط قصد کندن و خوردن دارد، نباید کوتاه آمد، داعش و تکفیری‌ها در آینده نزدیک از بین می‌روند و بساطشان جمع خواهد شد. وی اضافه کرد: دشمن پس از ناکامی در این عرصه دنبال تهدید دیگری است و برای آن جایزه می‌گذاریم! هرکس و هر نیرویی از ارتش و سپاه اگر تهدید آینده را شناسایی کند ۲۰ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کند. اگر نیرویی از سپاه یا ارتش ظرف یک ماه، مولفه‌هایی را ارائه کند که «تهدید آینده کشور چیست؟ از کجا و از چه‌زمانی شروع می‌شود؟» این جایزه به او تعلق می‌گیرد.

 

انتخاب مسئولان اجرایی بنیاد باران

در نخستین جلسه پنجمین دوره هیات‌مدیره بنیاد باران، مسئولان اجرایی این بنیاد مشخص شدند. پس از تشکیل نخستین جلسه پنجمین دوره هیات‌مدیره بنیاد باران، مسئولان اجرایی این بنیاد در دوره جدید به‌اتفاق آرا به‌مدت دوسال تعیین شدند. بر این اساس حسن یونسی سینکی به عنوان رئیس هیات‌مدیره، جواد امام به عنوان مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره و زهرا نژادبهرام به عنوان نایب‌رئیس هیات‌مدیره برگزیده شدند. اعضای هیات‌مدیره جدید بنیاد باران براساس آرای اعضای شورای عالی عبارتند از: جواد امام، حسن یونسی سینکی، سیدمحمود حسینی پژوه، زهرا نجات بهرام، حجت‌الاسلام سیدسراج الدین موسوی، عبدا... ناصری و علی باقری. همچنین شهربانو امانی به عنوان بازرس اصلی و جعفر رحمان‌زاده به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.

نظر اوباما درباره حمایت ایران و روسیه از بشار اسد

رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه ایران از حملات هوایی علیه شرق حلب در سوریه حمایت می‌کند، ‌گفت: ‌ناآرامی‌ها در سوریه ممکن است تا مدت‌ها ادامه پیدا کند و پشتیبانی روسیه و ایران از حملات هوایی بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه) اقدامات رهبران سوریه علیه مخالفان را تقویت کرده است. باراک اوباما بدون در نظر گرفتن حقایق مربوط به دخالت واشنگتن در جنگ سوریه و حمایت مالی و نظامی این کشور از مخالفان مسلح سوری گفت که پشتیبانی ایران و روسیه از حملات هوایی اسد در شرق حلب وجود یک اپوزیسیون میانه‌رو را غیرممکن کرده است. وی با ادعای اینکه ایران از حملات هوایی علیه شرق حلب در سوریه حمایت می‌کند، ‌گفت: ‌ناآرامی‌ها در سوریه ممکن است تا مدت‌ها ادامه پیدا کند و پشتیبانی روسیه و ایران از حملات هوایی بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه) اقدامات رهبران سوریه علیه مخالفان را تقویت کرده است.

جلسه وزیر علوم با نمایندگان طراح استیضاح

عضو هیات رئیسه مجلس از برگزاری نخستین جلسه مشترک وزیر علوم با نمایندگان طراح استیضاح خود خبر داد. اکبر رنجبرزاده از اعلام آمادگی محمد فرهادی وزیر علوم برای رفع دغدغه‌های طراحان استیضاح خود خبر داد و گفت: نخستین جلسه مشترک فرهادی با نمایندگانی که خواستار استیضاح وی هستند سه شنبه (۲ آذر) برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه وزیر علوم در تلاش است پاسخ خود درباره محورهای استیضاح را ارائه کند، تصریح کرد: فرهادی سعی دارد استیضاح به صحن علنی مجلس کشیده نشود. عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: در راستای تامین نظر نمایندگان طراح استیضاح وزیر علوم جلسات رسمی در این باره در روزهای آتی برگزار می‌شود.

احتمال لغو ویزای سفر اربعین

فرمانده مرزبانی ناجا با اعلام اینکه به دلیل حجم جمعیت و جداسازی افراد فاقد ویزا کنترل در مرزها کار سختی است، گفت: احتمال لغو ویزای سفر اربعین وجود دارد. سردار قاسم رضایی افزود: کنترل این حجم جمعیت و جداسازی افراد فاقد مدارک قانونی از جمله ویزا و گذرنامه کار سختی است که توان زیادی از پلیس و مرزبانی می‌گیرد. وی تاکید کرد: در صورت تکرار چنین شرایطی ما دیگر قادر به کنترل حجم انبوه زائران با این امکانات نیستیم. سردار رضایی با اشاره به اینکه اگر مساله روادید درست مدیریت نشود، خطرناک و خسارت زا است، گفت: ازدحام جمعیت امروز مدیریت شد ولی برای سال‌های بعد باید دولتمردان مساله روادید را به عنوان گره اصلی تسهیل در تردد زائران به ویژه در ایام اربعین حل کنند.

جمهوری اسلامی
 
80 داعشی در اروپا آماده انجام عملیات تروریستی هستند
 
* یک کارشناس ضد تروریسم اعلام کرد حدود 60 تا 80 داعشی در اروپا حضور دارند که آماده انجام عملیات تروریستی هستند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دیک اسکروف، کارشناس ضد تروریسم در هلند می‌گوید برخی از نیروهای داعش که از عراق و سوریه به اروپا بازگشته‌اند در طول شش ماه اخیر سفر خود به مناطق درگیر را به تاخیر انداخته‌اند. وی ادامه داد: با شروع حملات نیروهای عراقی با حمایت آمریکا در موصل، دیگر حامیان داعش کمتر به خط نبرد می‌پیوندند و بیشتر در خانه‌هایشان باقی می‌مانند و تهدید احتمالی از سوی این افراد مبنی بر انجام عملیات تروریستی در اروپا احساس می‌شود. احتمال وقوع حمله تروریستی در هلند واقعی است. همچنین یک مقام بلژیکی گفته که در ابتدا داعش به هنگام جذب نیرو از آنها می‌خواست برای مبارزه به عراق و سوریه بیایند اما اکنون از آنها می‌خواهند در کشورشان بمانند و عملیات خرابکارانه در کشور خود را سازماندهی کنند.
 
 
جنجال خبر کثیف "الشرق الاوسط" درباره زائران اربعین
 
*‌ در پی اعتراضاتی که به خبر جعلی الشرق الاوسط مبنی بر باردار شدن زنان عراقی در ایام اربعین صورت گرفت، روزنامه سعودی الشرق الاوسط مدعی شده که به اصول حرفه‌ای رسانه‌ای پایبند است و خبرنگار منتشر‌کننده خبر بی‌اساس درباره زوار کربلا را اخراج کرده است. روزنامه الشرق الاوسط بعد از تهدید سازمان بهداشت جهانی تکذیبیه این سازمان را در شماره روز دوشنبه (دیروز) خود منتشر کرد. این روزنامه که با بودجه آل سعود اداره می‌شود و اخبار دروغ علیه ایران و شیعیان منتشر می‌کند بعد از انتشار خبر بی‌اساس پایگاه‌های مغرض درباره وجود بارداری‌های ناخواسته در کربلا در ایام اربعین با واکنش شدید کاربران و مسئولان عراقی مواجه شد که سازمان بهداشت جهانی مجددا خبر را تکذیب و تهدید کرد علیه عاملان انتشار اخبار دروغ از زبان این موسسه اقدام قانونی انجام خواهد داد. این تهدید موجب شد الشرق الاوسط در شماره دیروز خود ضمن انتشار تکذیبیه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده خبرنگار بخش عراق را که اقدام به انتشار این خبر کرده، اخراج کرده است.
 
انتهای پیام/

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد