یک فوق تخصص خون و سرطان:

بعضی عادات و رفتارهای روزانه سبب بروز سرطان معده می شود

کد خبر: 296436
|
14:08 - 1395/12/01
نسخه چاپی
بعضی عادات و رفتارهای روزانه سبب بروز سرطان معده می شود
یک فوق تخصص خون و سرطان گفت: داشتن سبک زندگی سالم یعنی تغذیه متعادل، متنوع و درست به همراه ورزش منظم و سبُک روزانه بهترین راه برای پیشگیری از اکثر بیماری ها و سرطان ها از جمله سرطان معده است.

به گزارشاسلام آباد خبر، دکتر مهرداد پاینده فوق تخصص خون و سرطان در مورد عوامل بروز سرطان معده در گفتگو باشهد شفااظهار داشت: اکثر سرطان های معده اگر چه مربوط به هلیکوباکترپیلوری و عوامل ژنتیکی است اما برخی از این نوع سرطان نیز به عادت‌ها و رفتارهای روزانه ما مربوط می شود، مصرف برخی مواد غذایی، نوشیدنی ها، بهداشت نادرست زندگی و ... جزو عواملی هستند که معده را به دردسر انداخته و حتی خطر بروز سرطان را افزایش می دهند.

 

یکی از عادات بد غذایی، کباب کردن مواد غذایی است

 

وی افزود: یکی از عادات بد غذایی، کباب کردن مواد غذایی است زیرا زمانی که مواد غذایی کباب می شوند واکنش های شیمیایی نیز شکل می گیرد که باعث ایجاد رنگ قهوه ای شده و احتمالاً ترکیبات سرطان زا برای معده نیز تولید می شود، بهتر است از قرار دادن مواد غذایی روی حرارت مستقیم آتش بپرهیزید.

 

دکتر پاینده ادامه داد: حرارت مستقیم و دمای بالا باعث تشکیل ترکیبات سرطان زا در مواد غذایی می شود، اگر علاقه زیادی به کباب کردن دارید بهتر است از کباب پزهایی استفاده کنید که حرارت را به صورت عمودی به مواد غذایی می رسانند، در این صورت چربی مواد غذایی روی زغال و آتش نمی ریزد و به این ترتیب خطر تولید هیدروکاربورها نیز کمتر می شود.

 

 فوق تخصص خون و سرطان تصریح کرد: گوشت های فراوری شده مانند سوسیس، کالباس و غیره مانند گوشت های قرمز و ماهی های دودی تحت اتهام بوده و مصرف آن‌ها به میزان بیش از 50 گرم در روز خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند، گوشت های فرآوری شده و دودی حاوی ترکیبات سرطان زا هستند.

 

دکتر پاینده با بیان اینکه نوشیدنی های خیلی داغ باعث آسیب دمایی به مخاط مری و بخش بالایی معده می شوند، توصیه کرد: از مصرف نوشیدنی های داغ خودداری کنید و همچنین مصرف زیاد مواد غذایی نگهداری شده در سرکه مانند خیارشور، ترشیجات و غیره باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و مری می شود، البته خیارشور مسبب ابتلا به این بیماری نیست. سرکه نیز به تنهایی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده نمی شود، بلکه مشکل از شیوه آماده کردن این سبزیجات ناشی می شود.

 

 

مصرف نمک بیش از 5 گرم در روز باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده می شود

 

وی افزود: مصرف نمک بیش از 5 گرم در روز باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده می شود، چیپس ها، سوسیس و کالباس، پنیرهای شور، تخمه های شور و غیره جزو مواد غذایی پرنمک هستند، متأسفانه مواد غذایی شور باعث به خطر انداختن مخاط معده شده و نقش زیادی در ابتلا به سرطان دارند، البته هنوز به طور دقیق مشخص نشده است که نمک به تنهایی عامل ایجاد سرطان در معده می شود یا اینکه عاملی است که در کنار هلیکوباکتری(مسبب 80 درصد سرطان های معده) خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، اما در هر حال به نظر می رسد که نمک زمینه را برای انتشار و تکثیر این باکتری فراهم می سازد.

 

فوق تخصص خون و سرطان اظهار داشت: به عقیده متخصصان بین مصرف نمک زیاد و ابتلا به این نوع سرطان، ارتباط وجود دارد و نتایج بررسی ها نشان داده است که مصرف نمک بیش از 5 گرم در روز باعث افزایش 10 درصدی خطر ابتلا به سرطان معده می شود و در کشوری مانند ژاپن که نمک زیادی در رژیم غذایی وجود دارد نیز میزان سرطان معده به‌ شدت بالاست.

 

 دکتر پاینده بیان کرد: برای پیشگیری از این مشکل کافی است که مصرف مواد غذایی شور مانند چیپس ها، بیسکوییت های شور، غذاهای کنسروی شور و غیره را کاهش داد و علاوه بر این لازم است در حین آشپزی نیز از اضافه کردن نمک زیاد به غذاهایتان خودداری کنید.

 

اگر رژیم غذایی فاقد میوه و سبزیجات کافی باشد خطر ابتلا به سرطان معده نیز افزایش پیدا می کند

 

وی ادامه داد: اگر رژیم غذایی فاقد میوه و سبزیجات کافی باشد خطر ابتلا به سرطان معده نیز افزایش پیدا می کند، میوه ها و سبزیجات تازه دارای اثرات پیشگیری کننده از سرطان معده هستند و در این بین سبزیجات سفید مانند گل کلم، تربچه، پیاز، سیر، کاسنی فرنگی و غیره بیشترین تأثیر را دارد، به نظر می رسد میزان بالای ویتامین C موجود در این مواد غذایی باعث این تأثیر به خصوص است.

 

دکتر پاینده اظهار داشت: الکل تأثیر زیادی در آسیب مخاط گوارشی بخصوص مخاط مری و معده دارد، متأسفانه بدون پوشش محافظتی طبیعی این نواحی، اسیدهای گوارشی باعث آسیب زیاد و تحریک بافت ها می شود، به این ترتیب نیز خطر ابتلا به سرطان معده در بین افرادی که نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند بیشتر است.

 

 فوق تخصص خون و سرطان تصریح کرد: مصرف دخانیات باعث آسیب به سلول های معده می شود، چون دخانیات حاوی اثرات سمی است که با دود وارد بدن می شود، از طرف دیگر نیکوتین تأثیر زیادی در تحریک ترشحات گوارشی و اثرات منفی در مخاط معده داشته است، این تأثیر در صورت مصرف همزمان سیگار و الکل چند برابر می شود.

 

دکتر پاینده بیان کرد: عدم تحرک بدنی در بروز برخی از سرطان ها نقش دارد، ورزش برای مقابله با سرطان مؤثر است البته به شرطی که با تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات تازه همراه باشد، بنابراین به نظر می رسد داشتن سبک زندگی سالم یعنی تغذیه متعادل، متنوع و درست به همراه ورزش منظم و سبُک روزانه بهترین راه برای پیشگیری از اکثر بیماری ها و سرطان ها از جمله سرطان معده است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد