رهاشدن فضای مجازی در ایران آفت ارتباطات نوین؛

از بزنگاه های دشمن در طراحی آشوب تا بسترسازی برای ترویج فحشا/ سکوت معنا دار مخالفین طرح صیانت در اغتشاشات اخیر

کد خبر: 308805
|
08:51 - 1401/07/05
نسخه چاپی
از بزنگاه های دشمن در طراحی آشوب تا بسترسازی برای ترویج فحشا/ سکوت معنا دار مخالفین طرح صیانت در اغتشاشات اخیر
یکی از چالش‌های موجود در فضای مجازی افسارگسیختگی و رها شدگی آن در کشور ایران است به گونه ای که شاهد حاکمیت کمترین قاعده و قانونی بر این فضا هستیم.

به گزارش اسلام آباد خبر ،به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد ،عدم نظارت جدی بر فعالیت فعالین فضای مجازی در کنار بی توجهی به توسعه زیرساختهای ارتباطی داخلی به آفت‌های جدی کشور تبدیل شده که درست در برهه های حساس بیش از پیش خودنمایی می کند با این حال عزمی جدی برای ساماندهی شرایط موجود وجود ندارد.

طی روزهای اخیر نیز به دنبال طراحی فتنه ای جدید شاهد ایجاد ناامنی ها و اغتشاشاتی در برخی نقاط کشور بودیم که لیدرهای داخلی و خارجی به سهولت از طریق پیام رسان های بیگانه آن را هدایت می کردند درحالی که مدتها پیش طرح صیانت به منظور پیشگیری از تکرار چنین تجارب تلخی در مجلس مطرح شد اما از سوی عده ای عامدانه یا سهوا مورد نقد بی اساس قرار گرفت.

اگرچه بسیاری از انتقادات وارده به طرح صیانت اساسا پوچ و بی پایه بود اما تبلیغات منفی علیه آن سبب حاکم شدن فضایی بر جامعه شد که با تمام قدرت طرح صیانت را درهم کوبید؛ طرحی که امروزه مزایای آن بر همه معایب و حتی انتقادات به دور از عدالت آن می چربد برهمین مبنا امیدواریم ضمن بازنگری مجدد طرح و تبیین صحیح آن شاهد در دستور کار قرار گرفتن مجدد آن باشیم.

 

 

تحریک عده ای در فضای مجازی نتیجه افسارگسیختگی فضای مجازی است

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: اگر زیرساخت ها و امکانات کشور را در اختیار دشمنان قرار دهیم و با پیام رسانهای دشمن بخواهیم کشور را اداره کنیم و قانونی در این رابطه وجود نداشته باشد همین شرایط القا شدن دروغ هایی از سوی افراد دارای جایگاه در نظام اسلامی یا سلبریتی های فاسد دیده می شود.

وی افزود: اینکه عده ای در فضای مجازی با انتشار دروغ هایی، نسل جوان را تحریک می کنند نتیجه افسار گسیختگی فضای مجازی است و خروجی آن تخریب اموال بیت المال، حمله به ارزشهای دینی، ارعاب و تهدید مردم و مجروح و شهید شدن صدها نفر در خیابانها طی این چند روز بوده است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: همانگونه که اکنون بیش از ۴۰ کشور دنیا برای فضای مجازی قانون وضع کرده اند و هرکسی نمی تواند هر مطلب دروغی را در فضای مجازی منتشر کند بلکه باید مسئولیت انتشار آن را بپذیرد قانون صیانت نیز باید در نظام اسلامی تصویب شود.

حجت الاسلام فلاحی تصریح کرد: شرایط فعلی مایه عبرتی برای نمایندگان و افرادی است که به طرح صیانت هجمه کردند و سبب شد که امروز این طرح متوقف شود.

وی افزود: امیدواریم ریاست مجلس هم با توجه به ضرورت مطرح کردن مجدد طرح صیانت بیش از این معطل نکند و در اسرع زمان با اهتمام نمایندگان مجلس شاهد تصویب این طرح در صحن علنی مجلس باشیم.

 

ضرورت ایجاد الزاماتی از سوی دولت برای فعالیت در فضای مجازی

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا نیز در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: هنگامی که زیرساخت‌های ارتباطی متعلق به کشور نباشد، شاهد سو استفاده دشمنان از این زیرساختها خواهیم بود.

وی افزود: مادامی که ما از زیرساختهای ارتباطی داخلی استفاده نکنیم دشمنان برای راه اندازی اغتشاشات از بسترهای غیربومی فضای مجازی بهره می برند.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با تاکید بر ضرورت پیگیری استفاده از زیرساختهای ارتباطی داخلی، گفت: امیدواریم به زودی با راه اندازی اینترنت ملی، مشکلات فعلی کشور مرتفع شود.

حجت الاسلام حسینی کیا همچنین بر ضرورت ایجاد الزاماتی برای فعالین فضای مجازی شد و گفت: دولت باید در این رابطه الزاماتی را درنظر بگیرد که در آینده شاهد راه اندازی مجدد اغتشاشات نباشیم.

 

برخی با پروپاگاندای رسانه ای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مساوی قطع اینترنت معرفی می کردند/ شبکه ملی اطلاعات یعنی افزایش امنیت اطلاعات

سیدعلیرضا آل داوود در گفتگو با مرصاد، اظهار داشت: یکی از راهکارهای مهم اجرای بیانیه گام دوم انقلاب در کشور و ایجاد تمدن نوین اسلامی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در قسمتی از بیانیه گام دوم انقلاب خواستار شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن توسط جوانان شده اند که این امر با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کنار ارتقای دانش رسانه ای و فضای مجازی مردم محقق خواهد شد.

این پژوهشگر فضای مجازی با تاکید بر اینکه باید نگاه منفعلانه نداشته باشیم و به متخصصان داخلی اعتماد کنیم، بیان کرد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و سرویس های بومی که توسط نخبگان در کشور طراحی می شود امکان ارائه خدمات بین المللی نیز محقق خواهد شد.

وی گفت: چرا باید فضای مجازی در کشور تحت سلطه دشمن با سرویس ها و خدمات خارجی بخصوص شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی که بستر زیست منافقین، ضد انقلاب، جریان نفوذ و جریان انحرافی باشد و هر بار از این فضا کشور دچار خسارت و آسیب هایی نظیر فتنه ۸۸، فتنه ۹۶، فتنه ۲۵ آبان ۹۸ ، حوادث و جریانات اخیر به بهانه فوت مهسا امینی و ... شود.

آل داوود با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سال‌هاست از دولت‌های مختلف مطالبه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را داشته اند، خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات یک بستر امن و پیشرفته است که متکی به جدیدترین فناوری های نوین و بومی است و برای تحقق فضای مجازی اسلامی و ایرانی در کشور دنبال می شود.

وی با بیان اینکه کشورهایی نظیر ژاپن، کره جنوبی، آلمان، استرالیا و روسیه نیز از شبکه ملی اطلاعات بهره مند شده اند، تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات موجب افزایش امنیت اطلاعات ملی، حفظ حریم خصوصی کاربران و توسعه نرم افزارها می شود.

این پژوهشگر با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات به معنی قطع اینترنت نیست، گفت: عده ای با مغلطه های سنگین و پروپاگاندای رسانه ای از سال‌ها قبل ایجاد و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مساوی قطع اینترنت معرفی می کردند که طبق اسناد منتشر شده توسط مرکز ملی فضای مجازی این ادعا کذب و از اساس دروغ است.

وی ادامه داد: همانطور که مشاهده شد با وجود محدودیت اینترنت طی هفته اخیر و این روزها تقریبا اکثر امورات نظیر شبکه پرداخت بانکی و تاکسی‌های اینترنتی و سایت‌های دولتی همه در دسترس هستند و هیچ مشکلی بابت دسترسی به این موضوعات وجود ندارد.

آل داوود در ادامه به مزایای اقتصادی گسترده راه اندازی شبکه ملی اطلاعات وضع تعرفه ترجیحی برای استفاده از این شبکه اشاره کرد و گفت: تولید کنندگان محتوا، صاحبان وب سایت ها، مدیران استارتاپ ها و ... می توانند از محل درآمد این تعرفه ترجیحی به منظور تولید محتوا متنفع شوند که قطعا این امر به اشتغال زایی نیز منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه شبهات پیرامون شبکه ملی اطلاعات، توسط جریان نفوذ و جریان انحرافی در کشور مطرح می شود، افزود: در صورت مدیریت صحیح، این شبکه می تواند زیر ساختی برای ایجاد تمدن سازی نوین اسلامی و دستیابی به اهداف کلان چشم انداز کشور باشد.

به گزارش مرصادنیوز، با گذشت زمان ضرورت ایجاد زیرساختهای ارتباطی داخلی و تدوین قوانینی جدی برای فعالیت در فضای مجازی بیش از پیش احساس می شود که همگی در قالب طرح صیانت معنا و مفهوم می یابد که امیدواریم این واقعه اخیر هم درس عبرتی برای مخالفت های کورکورانه و مغرضانه با طرح مذکور باشد.

 

انتهای پیام/

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد