اسلام آباد خبر11:46 - 1396/09/08
گزارش/1

اسلام آبادغرب از جنگ زدگی تا زلزله زدگی نیازمند توجه ویژه دولتمردان

سلام آبادخبر: اسلام آباد غرب،شهری که به قولی بیش از 300 بار در طول جنگ8 ساله مورد حمله موشکی و بمباران هوایی هواپیماهای رژیم بعث عراق قرار گرفت، هم اکنون در زلزله اخیر خسارت زیادی دیده و نیازمند توجه ویژه دولتمردان است.

به گزارشاسلام آبادخبر، شهرستان اسلام آبادغرب که بخاطر ولایتمداری مردمانش و استراتژیک بودن منطقه جغرافیایی در دوران دفاع مقدس نقش مهم و بی بدیلی در پشتیبانی جبهه های غرب داشته است.

 اسلام آباد غرب،شهری که به قولی بیش از 300 بار در طول جنگ8 ساله مورد حمله موشکی و بمباران هوایی هواپیماهای رژیم بعث عراق قرار گرفت.

 

افشین کریمی فرماندار شهرستان اسلام آبادغرب در گفتگو بااسلام آبادخبر،  اظهار کرد: ما هنوز از جنگ هشت ساله  فاصله زیادی نداریم و منطقه ی اسلام آبادغرب متأثر بوده است ،در دوران دفاع مقدس همه مردم اسلام ابادغرب اعم از پیر، جوان و نوزاد در این منطقه حضور داشته اند.اما در آن زمان اگر فردی از شهر دیگری به دلیل محل خدمتش در این شهرستان بوده است منطقه  جنگی برایش حساب شود و از مزایای آن استفاده می کند ولی یک شخص اسلام آبادی که محل زندگی اش در این شهرستان بوده است برایش منطقه جنگی محسوب نمی شود و از هیچ امتیازی برخوردار نیست.

وی افزود: طبیعتاً جنگ باعث این شده سرمایه گذاری در این منطقه هشت سال به عقب بیفتد به دلیل اینکه وقتی امنیت نباشد سرمایه گذار هم نمی تواند باشد ولی در شهر های دیگر این اتفاق نیفتاده است شهر هایی همچون تبریز، اصفهان یا تهران، دولت در این شهر ها سرمایه گذاری بیشتری کرده است.

 

کریمی عنوان کرد: در طول زمان با ارائه امار و ارقام راجب اسلام آبادغرب باعث شده تا این شهر جز مناطق محروم حساب نشود.

 

فرماندار اسلام آبادغرب خاطرنشان کرد: مردم اسلام آبادغرب که در بدترین شرایط خانه زندگی خود را رهاد نکرده که به شهر هایی دیگر بروند و هر موقع شهر بمباران می شد مردمبه پناهگاه می رفتند و فشاری به دولت وارد نکردنده و سرو صدایی نمی کردند و هشت سال تحمل کردند، امروز وقت آن است توجه ویژه ای به آنها بشود آن هم با عمل نه شعار، باید در برنامه ششم بصورت قانون در بیاید.

علی جلیلیان نماینده مردم اسلام آبادغرب و دالاهو در دوره نهم مجلس در تیر ماه 93  در مورد اختصاص سهمیه جنگ زدگی به اقشار مختلف مردم این شهرستان اظهار کرد: اختصاص این سهمیه به تمام اقشار مختلف مردم شهرستان‌های دالاهو و اسلام‌آباد غرب جزو مطالبات است ولی تحقق این موضوع کار آسانی نیست و نمی‌توان برای تمام مردم توقع ایجاد کرد.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس بیان کرد: هم اکنون اختصاص این سهمیه مربوط به فرهنگیانی است که در مناطق جنگی خدمت کرده و در حال پیگیری‌ هستیم چون علاوه بر معلمی که در زمان جنگ در سر کلاس درس بوده، تمام مردم حاضر در آن منطقه نیز جانشان در خطر بوده است و ما عقیده داریم که اگر مزایایی وجود دارد باید برای اقشار مختلف مردم شهرستان باشد اما هم‌اکنون به دلیل کمبود منابع مالی، پرداخت حق جنگ زدگی به تمام اقشار امکان پذیر نیست و فقط پرونده فرهنگیان در درست اقدام است.

 

دکتر حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مردم اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس دهم در مهر ماه 95 در گفتگو با خبرنگار اسلام آباد خبر، با بیان اینکه؛ ما پیگیر حقوق ایثارگری مردم در مجلس هستیم، اظهار کرد: یکی بحث ایثارگری کارکنان و مردمان استان کرمانشاه در زمان جنگ است که طبق قانون برنامه چهارم، این مردمان از حقوق ایثارگری برخوردار هستند و باید مزایایی به آنها داده می شد.

 

حشمت الله  فلاحت پیشه در گفتگو بااسلام آباد خبربا بیان اینکه؛ ما پیگیر حقوق ایثارگری مردم در مجلس هستیم، اظهار کرد:  یکی بحث ایثارگری کارکنان و مردمان استان کرمانشاه در زمان جنگ است که طبق قانون برنامه چهارم، این مردمان از حقوق ایثارگری برخوردار هستند و باید مزایایی به آنها داده می شد، از جمله این مزایا معافیت یکی از فرزندان آنها و 8 سال تشویقی و مزایایی از این نوع که جزو مزایای مادی هستند.

 

 

وی افزود: اسلام آبادغرب 2 بار در طول جنگ  ویران شد و دوباره توسط همین مردم ساخته شد ولی متاسفانه برخلاف برنامه قانون چهارم،  برخلاف قانون ، به گونه ای بخشنامه ها و آیین نامه تنظیم شد که در هنگام اجرا تبعیض صورت گرفت و به عبارتی موضوع را تحت عنوان داوطلبی تعریف کردند و برخی از مردم را شامل شدند و به خصوص کسانی که از شهرهای دیگر کشور آمده بودند حق ایثارگری دریافت می کنند ولی مردمانی که در درون خانه خود در خط مقدم جبهه بودند حق ایثارگری آنها فراموش شده است.

 

نماینده مردم اسلام آبادغرب و دالاهو ابراز کرد: هزاران مورد وجود دارد  که افرادی در شهر کرمانشاه یا نرسیده به کرمانشاه در پادگان ها خدمت کردند، چون غیربومی بودند آنها رزمنده به حساب می آیند اما مردمانی که در شهرهایی مثل اسلام آبادغرب، دالاهو، سرپلذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب و ... هستند اینها را رزمنده به حساب نمی آورند و این موضوع خلاف است .

 

وی افزود: با پیگیری ها انجام شده در اواخر مجلس هفتم در آن زمان دو معاون رییس جمهور پیگیر این قضیه شدند که متاسفانه بازهم نتیجه نگرفت و در مجلس گذشته نمایندگان هم پیگیری کردند ولی نتیجه ای حاصل نشد و اکنون هم در قالب تذکر به رییس جمهور در خصوص احیای این حقوق ایثارگری در دفتر ریاست جمهوری یکی از کارشناسان دفتر مسئول این موضوع شده  و منتظر نتیجه این موضوع هستیم .

 

دکتر فلاحت پیشه گفت: دومین مرحله ایثارگری مربوط به حقوق رزمندگان معسر یا ناتوان هست که در طول جنگ به وظیفه خودشان عمل کردند ولی چون هیچ منبع درآمدی ندارند معسر هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: در زمان مجلس هفتم بنده به همراه جاسمی اجاق نماینده وقت سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب 171 امضا را در مجلس جمع آوری کردیم که این 171 نماینده مجلس برای ایجاد حق برای این افراد امضا کردند تا در ردیف های متفرقه بودجه یک ردیف تحت عنوان کمک معیشتی به رزمندگان معسر گنجانده شد که بعدا" این را تبدیل به مستمری کردیم که برابر حداقل حقوق هرماه به رزمندگان معسر پرداخت شود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیایت خارجی مجلس بیان کرد: متاسفانه یکی از اقدامات مشکوکی که در این دولت شکل گرفت و حتی در تذکری که به شخص رییس جمهور و وزیر دفاع دادم، گفتم که این اقدام ، اقدام مشکوکی است و در شرایطی که ما باید برای حفظ روحیه مرزداری اقدام  کنیم، در بودجه اسفند ماه سال گذشته یعنی زمان بررسی بودجه سال 1395 متاسفانه دولت این حق را کاهش داد و بعد از آن در زمینه اجرا حدود 30 تا 40 درصد حداقل حقوقی که قول داده شد قطع شد که این اقدام را اقدامی مشکوک می دانم و این حداقل کاری بود که در قبال مرزنشینان می توانست انجام شود.

 

وی با بیان اینکه؛ بخش عمده ای از این قشر حتی هنوز حقوق هم نمی گیرند، افزود:  دولت نه تنها  نمی بایست حقوق این قشر را کاهش می داد بلکه می بایست پرونده افراد دیگری که در نوبت طرح هستند شامل حقوق می شد.

 

 


 

دکترحشمت‌الله_فلاحت‌پیشه درنشست علنی( سه شنبه 11 مهر 96 ) مجلس شورای اسلامی درنطق میان دستور  در انتقاد از بی توجهی دولت به ارتقاء ۱۰ درصدی شاخص های توسعه ای استان های جنگ زده، گفت: لازم است دراین نطق به دو موضوع مهم الزام دولت به ابلاغ و اجرای احکام قانون برنامه ششم توسعه و قانون بودجه 96 و ضرورت پایان دادن به بی تفاوتی دولتمردان در خصوص طرح های توسعه اسلام آباد غرب و دالاهو اشاره  کنم.


نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو درمجلس شورای اسلامی، افزود: دولت در قبال اجرای قانون وظیفه شرعی دارد، متاسفانه امروز بخش های عمده ای از قانون برنامه اجرانشده است، الزام دولت به ارتقاء 10 درصدی شاخص های توسعه ای استان های جنگ زده حکم قانون برنامه است که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است.


وی تاکید کرد: در شرایط ملتهب امروز منطقه عدم پرداختن به حقوق ، توسعه و عمران مرزنشینان ظلم به منافع ملی است، اکنون در شرایطی که اقوام برخی کشورهای همسایه مشکلات های جدی با دولت های مرکزی پیدا کردند اقوام ایرانی با افتخار خود را جزیی از تنه درخت ایران زمین می دانند.

وی تاکید کرد: علت این امر تلاش‌های تاریخی جهت کشاندن توسعه و عمران به مناطق مرزی است، برای جلوگیری از هرگونه احساس تبعیض باید دولت احکام جدید برنامه ششم را اجرا کند تا مشکلات مرزنشینان برطرف شود؛ متاسفانه برخی مسئولان میز وزارت و ریاست خود را در تهران را ترک نمی‌کنند ، آنها اطلاعی از مشکلات مناطق محروم و مرزی نداشته و فضای ذهنی آنان با مشکلات و بدبختی‌های مردم متفاوت است.

فلاحت پیشه افزود: کسانی که با استفاده از رانت‌های قدرت و دولت، اعضای خانواده خود را در بهترین مناصب مدیریتی و اداری جذب کرده‌اند، هیچ گونه احساس دلسوزی با استان‌های مملو از جوانان بیکار همچون استان کرمانشاه ندارند؛ چرا دولت پاسخگوی اشتباهات مدیریتی همیشگی خود در استان کرمانشاه نیست؟ آقایان غیر از عزل و نصب‌های محفلی اقدام دیگری برای برخی استان‌ها انجام نداده و حداقل‌های شاخص‌های توسعه ای استان حاصل نمایندگان زحمتکش ادوار و مدیران بومی و بی‌ادعای فاقد پشتوانه‌های محفلی و سیاسی است.

این نماینده مردم درمجلس دهم، ابلاغ نکردن حقوق و مزایای ایثارگری مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو تا مرز را مورد اشاره قرار داد و افزود: طبق ضوابط و جداول سال ۱۳۷۶ سازمان امور اداری و استخدامی این مناطق جنگ زده محسوب می‌شوند و مردمان و کارکنان آنها باید حق ایثارگری دریافت کنند، این حکم قانون برنامه است اما ابلاغ نشدن آن تاخیر در احقاق حقوق مردمانی است که در حوزه مرصاد در درون خانه‌های خود پذیرای جنگ بودند و سرافراز شدند.

وی ادامه داد: عدم پرداخت حقوق رزمندگان معسر نیز بخشی از احکام اجرا نشده قانون برنامه  و بودجه است.

فلاحت پیشه پتروشیمی اسلام‌آباد غرب را مصداق بی‌تفاوتی دولتمردان نسبت به مشکل بیکاری دانست و گفت: شش ماه طول کشید تا مجوز زیست محیطی لازمه از دالان تاریک ورق بازی دولتی صادر شد و پس از ماه‌ها پیگیری خدمت رییس‌جمهور، وزرا، معاونان و رییس بانک مرکزی و تصویب خط اعتباری ۱.۵ میلیارد یورویی بازی دیگری از طرف سازمان همیاری‌های کرمانشاه و بانک صنعت و معدن آغاز شده است.

وی تصریح کرد: اگر مسئولان دولت راسا به مانع زدایی از احداث پتروشیمی_اسلام‌آبادغرب و دیگر طرح‌های توسعه‌ای استان نپردازند در شعارهای اشتغال خود در این استان چیزی جز «دروغ» به مردم نگفته‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: کرمانشاه از لحاظ شرایط اقلیمی، راهبردی و جمعیتی از ظرفیت‌های لازم برای توسعه برخوردار است، از دولت خواهشمندم به مردم و مدیران استان اطمینان کنند، تا این ظرفیت‌ها را احیا کنند و به ویژه اینکه بتوانند در مناسبات با کشور عراق حداکثر سود و منافع را به استان برسانند.

 

 

به گزارشاسلام آبادخبر، دولتمردان دولت تدبیر و امید علی رغم قول های متعدد به مردم هنوز که حق  و امتیاز جنگ زدگی برای مردم شهرستان اسلام آبادغرب و دالاهو را بجا نیاورده، حادثه غیر مترقبه زلزله اخیر در شب 21 آبان ماه 96 باز هم داغ دل مردم را تازه کرد؛ بگونه ای که مردم زلزله زده شهرستان بیاد تلخ کامی های جنگ 8 ساله ناخودآگاه از شب زلزله بعنوان شب بمباران یاد می کنند.

 

هر چند در این شهرستان طبق آمار پزشکی قانونی گفته می شود؛ یک نفر در اسلام آبادغرب بر اثر زلزله فوت شده، اما زلزله و پس لرزه های آن خسارات زیادی را در شهرستان اسلام آبادغرب بجا گذاشته و این مردم محروم و مستضعف نیازمند توجه ویژه دولتمردان برای التیام زخم کهنه جنگ 8 ساله و آسیب های زلزله هستند.

آنچه  که دکترفلاحت‌پیشه نماینده شهرستان در سخنرانی خود با حضور کابینه دولت در ستاد بحران از دولت خواست بدین شرح است:
1ردیف بودجه زلزله برای استان کرمانشاه
2 سهمیه کنکور خاص مناطق زلزله زده
3افزایش رقم کمکهای بلاعوض و تسهیلات
4پرداخت هزینه خرید اثاث منزل به مالکین و مستأجرین
5بازسازی سریع بیمارستان ها و مساکن مهر
6 استمهال بدون سود تمام وامهای کارخانه جات، اصناف، کشاورزان و مسکن
7شتاب بخشیدن به راه آهن تا مرز و باز گشایی مرزها