اسلام آباد خبر09:41 - 1392/02/11

فرهنگ و اخلاق فاطمی و تبلیغات انتخاباتی

شیرینی قدرت و طمع تشنگان قدرت به منصب ریاست جمهوری، آنها را از آداب و اخلاق اسلامی دور کرده است. بعضی از این افراد که از نظر سنی و از نظر جایگاه فکری در رتبه‌ای نیستند که بتوانند درباره بزرگان انقلاب و پیش کسوتان جهاد و مبارزه سخن بگویند، از یکطرف خود را متخصص تشخیص "اصلح" می‌دانند و از طرف دیگر برای افرادی که نمی‌پسندند خط و نشان می‌کشند و با بی‌ادبی و گستاخی درباره آنها سخن می‌گویند.

پایگاه خبری ، تحلیلی اسلام آباد خبر:اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار داریم ، با توجه به تجربیات چند انتخابات گذشته به نظر می‌رسد بازخوانی فرهنگ و اخلاق محمدی و فاطمی و مروری بر توصیه‌ها و تأکیدهای امام خمینی، ضروری است.
 
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: امروز، بیستم جمادی الثانی، سالروز میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها است. در عصر ما فرزندی برومند از دامان حضرت زهرا در همین روز چشم به جهان گشود که پرچم فرهنگ فاطمی را در ایران برافراشت و صلای این فرهنگ را در سرتاسر جهان اسلام به گوش مردم رساند. حیف است که امروز را پشت سر بگذاریم و از برکات آن مادر بی‌همتا و این فرزند فرزانه بهره‌مند نشویم.
 
برجسته‌ترین ویژگی حضرت فاطمه زهرا الگو بودن ایشان برای ما مسلمانان در جهت فداکاری و گذشت از خود و منافع خود برای حفاظت از اسلام است. این درس را آن حضرت با اخلاق خود به عموم مسلمانان دادند، درسی که تا روز قیامت برای تمام نسل‌ها و در تمام عصرها قابل استفاده است.
 
هنگامی که امیرالمؤمنین علیه‌السلام در بحرانی‌ترین و حساس‌ترین شرایط بعد از رحلت پیامبر اکرم به حضرت فاطمه زهرا می‌گویند بقاء دین خدا اکنون نیازمند گذشت و خویشتن‌داری شماست، آن حضرت بدون اندکی درنگ می‌پذیرند و صبر و بردباری پیشه می‌کنند و بدین ترتیب به مهم‌ترین رسالت تاریخی خود عمل می‌کنند هر چند دشوارترین مقطع عمر خود را نیز پشت سر می‌گذارند. 
 
این گذشت، مفهوم بسیار والائی در خود دارد که ماندگاری دین اسلام را که امروز با بیش از یک میلیارد و نیم پیرو حرف اول را در جهت دهی به مسیر بشریت می‌زند باید در آن جستجو کرد.
نظام جمهوری اسلامی، با الهام از مکتب اهل البیت در ایران تأسیس شده و هر کس در هر رده‌ای از این نظام مسئولیتی دارد باید اخلاق فاطمی را الگوی خود قرار دهد و تمام اعمال خود را بر آن منطبق نماید. اخلاق فاطمی، پرتوی از "خلق عظیم" پیامبر گرامی اسلام است که خدای متعال در قرآن کریم آن را ستوده و رمز گسترش اسلام را به آن مربوط دانسته است. رهبری امام خمینی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران در رهبری انقلاب اسلامی نیز برگرفته از سیره پیامبر اکرم و فرهنگ فاطمی بود.
 
نصایح امام خمینی به عموم مسلمین، توصیه‌های ایشان به وحدت اقشار مختلف مردم، تأکیدهای مکرر ایشان به مسئولین نظام جمهوری اسلامی مبنی بر رعایت حرمت‌ها و برخورد اسلامی با همدیگر همگی برگرفته از اخلاق محمدی و فاطمی است. دقیقاً همین اخلاق و همین فرهنگ بود که توانست محبت امام خمینی را به قلب‌ها نفوذ بدهد و ملت ایران یکپارچه پشت سر ایشان قرار گیرد و انقلاب اسلامی را به عنوان بزرگ‌ترین واقعه جهان معاصر به پیروزی برساند. رمز مفتون شدن صدها میلیون مسلمان در سراسر جهان نسبت به امام خمینی و تأثیری که ایشان در تحولات این مقطع از تاریخ گذاشتند را نیز باید در همین واقعیت جستجو کرد.
 
اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار داریم، با توجه به تجربیات چند انتخابات گذشته و سخنانی که این روزها بعضی از داوطلبان ریاست جمهوری و گروه‌های حامی آنها شنیده می‌شود، به نظر می‌رسد بازخوانی فرهنگ و اخلاق محمدی و فاطمی و مروری بر توصیه‌ها و تأکیدهای امام خمینی، ضروری است.
 
شیرینی قدرت و طمع تشنگان قدرت به منصب ریاست جمهوری، آنها را از آداب و اخلاق اسلامی دور کرده است. بعضی از این افراد که از نظر سنی و از نظر جایگاه فکری در رتبه‌ای نیستند که بتوانند درباره بزرگان انقلاب و پیش کسوتان جهاد و مبارزه سخن بگویند، از یکطرف خود را متخصص تشخیص "اصلح" می‌دانند و از طرف دیگر برای افرادی که نمی‌پسندند خط و نشان می‌کشند و با بی‌ادبی و گستاخی درباره آنها سخن می‌گویند. قطعاً هر کس برای تعریف و تمجید از افراد مورد نظر و تأیید خود آزاد است ولی اینکه مجاز باشد درباره دیگران هرچه به فکرش می‌رسد بر زبان جاری کند، نه از نظر اسلام قابل قبول است و نه اخلاق انسانی و حتی قانون انتخابات.
 
متأسفانه از دو دوره قبل، انتخابات ریاست جمهوری به عرصه بداخلاقی‌ها،‌ تهمت زدن‌ها و حتی انکار خدمات نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد و بعضی از داوطلبان ریاست جمهوری تلاش کردند برای اثبات خود، به تخریب دیگران و نفی خدمات نظام جمهوری اسلامی بپردازند. چنین روشی نه در خور شأن ملت ایران است و نه با جایگاه ریاست جمهوری سازگاری دارد. رئیس‌جمهور باید در اخلاق و ادب و حرمت نگهداری الگوی مردم باشد. کسانی که برای رسیدن به منصب ریاست جمهوری،‌ تمام مبانی اخلاقی را زیر پا می‌گذارند و به هیچیک از اصول و ارزش‌های مسلم اخلاقی پای‌بندی نشان نمی‌دهند، چگونه می‌توانند الگوی دیگران باشند؟
 
در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا و امام خمینی، و با بهره‌گیری از اخلاق فاطمی، لازم می‌دانیم به تمام نامزدهای ریاست جمهوری و حامیان آنها، اعم از اشخاص و احزاب و گروه‌ها، توصیه نمائیم اخلاق فاطمی و توصیه‌های روشن امام خمینی را چراغ راه خود قرا ر دهند و از شیوه تبلیغاتی دو انتخابات گذشته ریاست جمهوری پیروی نکنند.
 
قدرت و کرسی ریاست جمهوری،‌ به کسی وفا نمی‌کند و بعد از مدت کوتاهی از کف می‌رود. آنچه می‌ماند اخلاق و خدمت صادقانه و تلاش برای تحکیم ارزش‌هاست. داوطلبان ریاست جمهوری و حامیان آنها بدانند که از ریاست جمهوری مهم‌تر، اخلاق تبلیغاتی است که می‌تواند برای نسل حاضر و نسل‌های آینده الگو باشد. اگر کسی در تبلیغات انتخاباتی به مبانی اخلاقی پای بندی نشان دهد حتی اگر نتواند کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کند، قطعاً او پیروز این میدان است.